INFORMACIÓ DEFINITIVA ESTANYS DE MULLERES

 

PREPARACIÓ SORTIDA CAP DE SETMANA DE JULIOL (19-20 I 21)

 ESTANYS DE MULLERES


Aquest mes de juliol tenim programada l'excursió als Estanys de Mulleres a la Vall d'Aran, declarada fa 2 dies com a reserva de la biosfera per la Unesco. Farem estada a la població de Vilaller a la Fonda Mas, situada a l'Av. Progrés, 2.
Telf: 973698009
email: info@fondamas.cat


Vilaller és un petit poble dels Pirineus, situat a la comarca de l'Alta Ribagorça, limítrofa amb la Vall d'Aran, el Pallars Jussà, El Pallars Sobirà i Osca. Amb una alçada de 981 metres sobre el nivell del mar. Vilaller és el segon nucli de la comarca i la capital de la Vall de Barravés, vall d'origen glacial.

L'Hotel Fonda Mas disposa de 16 habitacions molt tranquil·les, confortables i ben equipades. Ben bé tindrem tota la Fonda per a nosaltres sols.

El preu de la mitja pensió és de 50,60 € per persona i dia.

L'Hotel Fonda Mas disposa dels següents serveis pels seus clients:
  • Aparcament Gratuït
  • Zona Wifi
  • Jardí amb Terrassa
  • Zona Recreativa amb jocs pels nens i zona bàsquet
  • Restaurant (Cuina Casolana)
També disposa d'un Hort Particular (maig-octubre) que els seus clients poden visitar (sota petició) i veure els productes ecològics que es fan servir al restaurant.

Ens trobarem divendres 19 per sopar tots junts.
Dissabte us proposem 3 sortides diferents segons les capacitats de cadascú. La idea inicial és visitar els Llacs de Mulleres.

Els estanys i molleres de la vall de Molières es troben a la capçalera de la Noguera Ribagorçana, sota el Tuc de Molières (3010 m), a la vall de Molières. Els dos estanys tenen una superfície 2,2 hectàrees el superior i 1 hectàrea l'inferior i es troben a 2401 i 2353 metres respectivament. Les molleres ocupen tota la pleta de Molières i es troben només a 1720 metres, molt a prop de la boca sud del túnel de Vielha.
 

INFORMACIÓ DE LES SORTIDES


Aquesta vegada donem 4 opcions perquè tothom pugui anar. S'ha afegit l'opció de fer el Tuc de Mulleres per els més agosarats. La sortida és lineal es puja i baixa per el mateix lloc, amb la qual cosa cadascú pot arribar fins on pugui

1ra Opció:  3,27 Qm amb un desnivell de 100 metres. Fins la segona Cascada de Mulleres.

2na Opció: 6,33 Qm amb un desnivell de 255 metres. Fins la tercera Cascada de Mulleres.

3ra Opció: 9,41 Qm amb un desnivell de 778 metres. Fins als 2 estanys superiors.

4ta Opció: 12,83 Qm amb desnivell de 1391 metre. Fins al Tuc de Mulleres (3010m)

El Tuc de Mulleres (Molières) de 3010,1 metres d'altitud està situat a les capçaleres de la Vall de l'Escaleta cap a l'oest i de la Vall de Molières cap al est. 

El seu cim és una cresta de blocs de roca, de forma suau al seu conjunt, orientada de nord a sud.

El vessant oest (la Vall d'Escaleta) és tota una llarga tartera de blocs amb sis petits estanys d'origen glacial.

El vessant est toca a la Vall de Molières i és el més característic, ja que té un imponent aspecte alpí. Pendents molt drets, amb boscos d'avets i faigs a la part baixa i quatre estanys, també d'origen glacial entre els 2200 i els 2400 metres, que donen origen a la Noguera Ribagorçana.

A la part alta d'aquesta vall i sota mateix del pic, existeix una gelera permanent. Damunt dels primers llacs s'hi troba un refugi amb capacitat per a 18 persones.

Les vistes que s'obren quan se surt a la cresta, superada una moderada grimpada, són espectaculars. El cim està catalogat com un dels millors miradors del massís de la Maladeta i també de gran part del Pirineu. Molt a prop es veuen l'Espatlla d'Aneto, el Vallibierna, a l'altra banda els Besiberris, la Pica d'Estats...

Descripció recorregut

Encarem un petit descens per una àmplia pista per acostar-nos a la pleta de Molières i al riu Noguera Ribagorçana. Caminarem sempre amb aquestes aigües a la nostra esquerra i sempre per camí fressat i evident, fins al seu naixement, primer per terreny boscos fins arribar al primer salt d'aigua.

Sortim de la zona arbrada i ens fiquem en la zona dels aiguamolls de les Molleres. El camí es comença a difuminar entre vegetació i rocs, però hem de seguir les fites. Anem guanyant alçada i arribem a un segon salt d'aigua. Fi primera opció.

Per els que continuïn, ens ajudarem de les mans per superar-lo i ja veurem la paret que ens espera. Per terreny pedregós i atarterat seguint les fites s'arriba al tercer salt. Fi segona opció.

Ens cal superar encara un fort desnivell, quan s'arriba a dalt ja es veu el cim i el refugi, per continuar es va a trobar el primer estany de Mòlieres. Amb el cim a la vista anirem progressant, superant el segon i tercer estany. Fi tercera opció.

Les fites ens porten per terreny franc però en forta pujada direcció al collet de Molières. És fàcil de reconèixer perquè és el punt més baix de la cresta que uneix el cim del Tuc de Molières i el Cap de Toro. Els últims metres cal superar un fort pendent amb una petita grimpada. Des del coll hi ha molt bones vistes. El cim està a tocar però encara no es veu. Una fàcil i àmplia cresta de blocs de pedra ens permetran pujar a un primer fals cim, el veritable cim està uns metres més endavant amb una simple xapa metàl·lica marca el vèrtex geodèsic del cim. Fi quarta opció.

La tornada és per el mateix camí.


La reunió serà el dia 10 de Juliol.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

INFORMACIÓ SORTIDA 11 DE NOVEMBRE

INFORMACIÓ EXCURSIÓ 20 D'ABRIL 2024