INFORMACIÓ EXCURSIÓ 11 DE FEBRER

 INFORMACIÓ EXCURSIÓ 11 DE FEBRER 2023 HOSTALETS D'EN BAS - SANT MIQUEL DE CASTELLÓ - CAMÍ RAL



PUNT DE TROBADA

Hora: 8:30 matí
Lloc: davant de l'església
Distància des de Barcelona: 110 Qm (temps 1½h)
Com arribar: C-17 direcció Vic i agafar sortida 69 Túnels de Bracons, a l'arribar la rotonda agafar la primera sortida direcció Sant Esteve d'en Bas, de seguida hi ha l'entrada cap a Hostalets d'en Bas on trobareu un gran aparcament.

Davant l'església hi ha un bar, que obra a les 8, per fer un cafè o esmorzar.

INFORMACIÓ DE LA SORTIDA

Sortida llarga (uns 13 Qm), però de gran bellesa i sense dificultat tècnica. Amb un desnivell d'uns 450 metres , acumulat de 690 m.
L'excursió es tracta de pujar a la cinglera més oriental del Collsacabra i resseguir-la per tornar a baixar per el camí ral de Vic a Olot.
La pujada es fa per un caminet que s'enfila fent ziga-zagues per anar guanyant alçada ràpidament, en dos quilòmetres s'arriba a Sant Miquel de Castelló o de Falgars amb vistes a tota la Vall i el Pirineu. Lloc on es podrà fer un esmorzar ràpid. Desprès resseguirem la cinglera fins a trobar el Camí Ral, uns 6 quilòmetres, on es va planejant passant per Sant Pere de Falgars, el Mirador del Salt de la Coromina, la roureda de Pujolriu, on s'ha de creuar un rierol, i l'Hostal del Grau. A l'arribar a l'Hostal ja estem al camí ral que salva el Grau d'Olot amb un camí empedrat amb trencaaigües i murs de contenció qui vulgui es pot arribar a veure la mina dels Bandolers, on s'ha de sumar 20-30 minuts a l'excursió. El Camí des de l'Hostal ja és tot baixada i en 4 quilòmetres tornem a estar a Hostalets.
Quan la vam anar a preparar ens vam endur una agradable sorpresa de trobar-nos en els llocs més obacs una mica de neu que no va dificultar la caminada.
Per el dia programat ja s'esperen temperatures més altes i el més segur és que ja no se'n trobi.


La sortida, en temps, es pot allargar entre 6½h - 7 hores, per la qual cosa aquesta vegada s'ha de dinar de carmanyola.

En aquesta reunió ja no puc estar presencialment, però us informaran àmpliament. Si us sembla bé, excepcionalment aquest mes, la realitzarem dilluns 6 a les 19:30.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

INFORMACIÓ SORTIDA 11 DE NOVEMBRE

PREPARACIÓ CELEBRACIÓ ANIVERSARI MES DE SETEMBRE