INFORMACIÓ SORTIDA DEL MES DE DESEMBRE I DINAR DE NADAL

 INFORMACIÓ SORTIDA 11/12/2021 LA DEVESA-FONT DE LA GUITARRA


Lloc de trobada: explanada davant l'Hostal de la Devesa (42.05016, 2.47458).             Carretera de Vic -Olot (C-153) Qm. 35. 

Hora: 9:30h

Dinar: 13:30h

L'excursió és d'uns 11 quilòmetres, que es pot fer tranquil·lament en tres hores. La major part del camí és pista, només l'últim tram la pujada des de Rupit és per un corriol, però que no té cap dificultat.

Iniciarem la caminada fent 300 metres de carretera direcció Olot, fins arribar on comença una pista a mà dreta que anirem seguint les indicacions per anar Rupit.

A un quilòmetre deixarem el camí de l'esquerra que baixa seguint el Torrent del Gravet fins al Salt de Sallent, seguirem recte obviant el camí a mà dreta que porta a la Fontana i al Corriol.

Continuem un quilòmetre aproximadament, més per la pista en aquest punt la deixem per agafar un corriol paral·lel a mà esquerra que ens portarà a resseguir la cinglera, passarem per dos miradors amb vistes al Far, al pla de Castellet, al Puig del Castell de la Bastida, a l'agullola i també part del pantà de Susqueda.

Recuperarem la pista per on anàvem i baixarem cap a Can Cames, seguirem direcció a Santa Llúcia, petita capelleta o pedrò envoltada de xiprers al davant hi ha una casa acabada d'arreglar com a Hotel de Turisme Rural.

Estem entrant dins la part alta del poble. El camí ara està enllosat amb pedres. Passarem entre dues pedres grans, en aquest punt us proposo un joc: buscar una llàntia gravada en una d'elles. La llàntia és senyal de Santa Llúcia.

Anirem trobant les primeres cases, i des d'aquest carrer hi ha molt bones vistes de Rupit, creuarem el Torrent de Saltiri per un pont. En aquest punt hi ha un aparcament de la part alta del poble. Pugem fins a la Plaça de Coll de Castell i ens enfilarem escales amunt per el camí de la pedrera.

Arribats a dalt trobarem diversos camins, nosaltres anirem cap a l'esquerra seguint la ruta de les fonts direcció font de la guitarra. És un corriol estret envoltat de boixos i que va seguint el Torrent del Mal, en algun moment el creuarem, arribarem a un camí asfaltat (que ve de la carretera i va fins a la Fontana i el Corriol) que traspassem i en 200 metres arribarem a la Font de la Guitarra, arranjada amb bancs i taules en dos nivells.

Ara el camí puja i deixem el torrent, anem seguint la ruta de les fonts fins que arribem a una bifurcació en forma de T, aquí la deixem per tombar a l'esquerra i seguim aquesta pista fins a trobar la que hem fet al matí, ara girem altra cop a l'esquerra fins a arribar a la carretera i ja veiem on hem començat.

Font de la Guitarra


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

INFORMACIÓ SORTIDA 11 DE NOVEMBRE

PREPARACIÓ CELEBRACIÓ ANIVERSARI MES DE SETEMBRE