EXCURSIÓ MES DE NOVEMBRE

 EXCURSIÓ MES DE NOVEMBRE COLL DE CONDREU-BOLET DE TOIA-LA SALUT- ROQUES ENCANTADES


Punt de trobada: Coll de Condreu (42.04686, 2.51066) carretera C-153 Qm. 38,5. Al costat del restaurant hi ha aparcament.
Hora de trobada: 9 hores.

Excursió circular pels límits del Collsacabra i la Garrotxa, començarem al Coll de Condreu, i farem un recorregut amb diversitat d'indrets, visitant fantàstiques fagedes envoltades d'especials formacions rocoses, i també creuarem prats amb precioses vistes. Per completar aquesta ruta passarem per llocs coneguts com el Santuari de la Salut i les Roques Encantades. Una ruta entretinguda i molt variada de paisatges.

ITINERARI: Sortim del Coll de Condreu creuant la carretera direcció al Mas Armadans, poc abans d'arribar al portal privat, ens enfilem a la nostra esquerra per un bosc de faigs, sense camí definit, buscant el cim de la serralada. Arribarem dalt del Puig de Toia, on continuarem seguint la carena per un camí tapat de fulles, fins a arribar a la Balma (petita construcció) i el Bolet de la Toia, impressionant roca.

Continuem en baixada vorejant la muntanya. A poc a poc, entrarem a una zona perdedora, sense camí definit, on caldrà orientar-nos. Arribarem a la part de dalt d'una formació rocosa. Seguim fins a trobar una pista que ens portarà al Torrent dels Esqueions, on podem apropar-nos per veure un petit gorg, seguim el camí fins a sortir a una esplanada màgica, envoltada d'enormes blocs de pedra, Els Esqueions, que ara veiem des de sota, un indret impressionant, on la pedra contrasta molt bé amb les falgueres i boixos. Continuem per la pista fins a trobar uns bolets fets de pedra que indiquen el pas de la casa, en aquest punt hem de baixar a la carretera, si continuéssim ens trobaríem una porta de ferro que tanca la propietat.

Seguim la carretera fins al Pont del Papalló (600m), on girarem a la dreta per la pista que va al Santuari de la Salut. Seguim aigües amunt, deixant una pista a l'esquerra per travessar la riera, continuem pujant per una pista asfaltada, entre la gran fageda, deixem la pista i seguim per un camí pedregós  fins a arribar als magnífics camps de la Jaça, amb vistes al Pla de Aiats i el Puigsacalm. Passarem al costat d'una bassa i de seguida arribarem a una bifurcació on girarem a l'esquerra fins el següent Coll (collet de l'Arç) on ara seguim per la dreta cap al Santuari de la Salut, al qual arribarem en baixada en poc temps. El Santuari de la Salut és un fenomenal mirador a la Garrotxa amb un gran panorama sobre moltes muntanyes conegudes. 

Refem el camí fins el collet de l'Arç i ens enfilarem a mà esquerra per un corriol que ens durà al Collet de l'Aire fins a sortir a la pista que va a les Roques Encantades, passem la porta verda de ferro i seguim la pista, amb el Pla d'Armadans al costat, fins a arribar a un trencall indicat, que ens portarà a les Roques Encantades. Racó que val la pena perdre-s'hi una estona.

Tornem a la pista que seguim cap a Armadans, magnifica propietat, seguim el camí marcat, on ens detindrem al Mirador sobre la Vall d'Hostoles, per després baixar pel sender al punt d'inici, el Coll de Condreu.

Fageda a les Roques Encantades


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

INFORMACIÓ SORTIDA 11 DE NOVEMBRE

PREPARACIÓ CELEBRACIÓ ANIVERSARI MES DE SETEMBRE