INFORMACIÓ EXCURSIÓ 19 D'OCTUBRE 2024

 INFORMACIÓ EXCURSIÓ 19 D'OCTUBRE 2024

 COVES DE FONT-RUBÍ (ALT PENEDÈS)

Com es va dir l'últim dia que ens vam veure, a Bellver, es va acordar canviar el lloc de la sortida d'aquest mes. 


HORA I LLOC DE TROBADA

Punt de trobada: L'aparcament situat darrere el cementiri de Font-Rubí (41.43720, 1.58826).

Hora de trobada: 9h

Observacions: Es recomana portar frontal.


INFORMACIÓ I DESCRIPCIÓ DE L'EXCURSIÓ

Ruta circular amb inici i final en la població de Font-rubí situat a la comarca de l'Alt Penedès.

Comencem a caminar baixant d'aparcament cap el Mirador Miravinya (balcó del Penedès), seguidament iniciem la pujada per la pista direcció nord passant per la cruïlla de la cova del Toixó, que no visitarem degut al seu escàs interès. El camí continua passant pel Safareig i mina del Mas Vallet.

El camí continua pujant fins la cruïlla del camí de tornada, nosaltres farem la caminada en sentit antihorari, a uns 500 metres trobarem la cruïlla que ens portarà per una baixada a la Cova de l'Arena.

L'interior de la Cova és força gran i s'hi observen tres columnes. Es tracta d'una cova artificial producte de l'acció de l'home que la deuria utilitzar d'habitatge o protecció.

Tornem a la pista principal i passem pel costat d'unes cabanes de pedra seca arribant a les ruïnes de Cal Cego. Cal seguir la pista fins un sender que ens portarà a la gran Cova de l'Ametlla o de l'Omella. És força gran, té uns vint metres d'ample i uns disset de fondària, l'indret més alt fa uns quatre o cinc metres d'alçada.

Seguim per un sender que dona la volta a la cova i tornem a prendre la pista que havíem deixat per visitar la cova. Passem pel costat de la Casa Nova del Bolet, ens endinsem pel bosc del Bolet i arribem a la Cova del Bolet, el punt més llunyà d'aquesta excursió. És una cova molt gran amb dos forats al sostre que aporten llum a l'interior. Hi ha una llegenda que explica que al fons de la Cova hi llisca un riu molt cabalós, de fet en realitat el riu existeix, i que si el creues arribaràs al començament d'un nou món. Un món amb grans ciutats, boscos, prades, rius i fins i tot un mar. Aquest però, no és un món d'una mesura normal, de fet és menut, com de joguina, i diuen que aquest estrany món s'estén per sota del Mar Mediterrani i arriba ben bé fins les costes de Mallorca.

Sortint de la Cova del Bolet la pista continua pujant, gira a l'esquerra i pels camps del Bolet iniciem la tornada al punt de sortida, passem per la Font de Conilles, el Mas del Bolet i la Font del Bolet de la qual surt un bon raig d'aigua. Una taula de pedra la converteix en un bon lloc per dinar.

Arribat a la Plana del Bolet, ja només ens queda anar baixant per la pista fins trobar la cruïlla de l'inici del camí de les coves i tornar pel mateix camí fins l'aparcament on hem deixat els cotxes.


REUNIÓ DIMECRES 16 D'OCTBRE A LES 19:30 H.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

INFORMACIÓ SORTIDA 11 DE NOVEMBRE

35è ANIVERSARI SECCIÓ EXCURSIONISTA BELLVER DE CERDANYA