INFORMACIÓ EXCURSIÓ 20 D'ABRIL 2024

 INFORMACIÓ EXCURSIÓ 20 D'ABRIL

 SALT DEL MOLÍ (VIDRÀ)

Com últimament us proposem dues sortides una apta per a tothom i una altre un pèl més exigent.

HORA I PUNT DE TROBADA

Hora: 8'45 per començar a caminar a les 9h. 
Punt de Trobada: Plaça de l'Ajuntament de Vidrà (42.122210, 2.309782). En el poble hi ha diversos aparcaments.

COM ARRIBAR?

Des de Barcelona (104 Qm) C17 fins a St. Quirze de Besora, en el semàfor agafar carretera BV-5227.

EXCURSIÓ CURTA 

VIDRÀ - PONT DE SALGUEDA - MOLÍ DEL SALT - SALT DEL MOLÍ - VIDRÀ


Bonica i familiar passejada per visitar el Salt del Molí. Juntament amb la seva cascada i el camí a la vora del riu Ges fan d'aquesta ruta circular ideal per a fer en família

L'inici de les dues sortides és la mateixa. Comencem aquesta excursió davant del pavelló municipal de Vidrà on tot just travessant la carretera veurem una pista forestal clarament senyalitzada cap al Salt del Molí.
En aquest primer tram de mica en mica anirem descendint i endinsant-nos al bosc tot seguint aquesta pista ampla i fàcil fins arribar a la depuradora.
Passarem pel Pont de Salgueda, descrit com a pont romànic però gravat a l'entrada amb la data de 1846. Continuem seguint el curs del riu per un petit corriol ben ombrívol, que ens deixarà a la part alta del Salt del Molí i descendirem per un pendent una mica pronunciat. I aviat ens trobem al peu de l'espectacular Salt del Molí, un salt d'aigua de 20 metres de caiguda i un Gorg on poder banyar-se a l'estiu o contemplar els degotalls congelats a l'hivern.
Des del salt continuarem travessant el riu per damunt les pedres i seguirem pel camí que puja entre els arbres, superarem un bon desnivell per remuntar la baixada fins el riu. Un cop a l'encreuament, punt on es separen les dues sortides d'avui, girem a mà dreta i prenem la baixada de nou cap a Vidrà, arribant al mateix punt on hem començat.

EXCURSIÓ LLARGA 

VIDRÀ-SALT DEL MOLÍ-TOSCA DELS DEGOLLATS-SANTUARI DE BELLMUNT-VIDRÀ


Iniciem l'excursió igual que la curta, fins arribar a l'encreuament desprès de visitar el Salt del Molí, mentre els de la curta giren a la dreta, els de la llarga seguim recte (en baixada) pel camí a Sant Pere de Torelló. Passant per el marge d'una cinglera, en poca estona arribem a la Tosca de Degollats, curiosa formació rocosa de pedra calcària de grans dimensions. Aquí toca remuntar de nou per anar a trobar la frondosa fageda de Canemars que ens portarà al Coll de Hi era de Massa.
Des d'aquí tornem a pujar fins a dalt el Santuari de Bellmunt, magnífica Talaia. És un Santuari del municipi de Sant Pere de Torelló situat a la Serra de Bellmunt a 1246 metres d'altitud.
Per baixar seguirem el mateix recorregut de pujada fins al coll de Hi era de Massa. En aquest punt continuem seguint primer el GR-151 per una àmplia pista. En poca estona trobem un petit coll amb una cruïlla de camins. Continuem per la pista que marxa a la nostra dreta canviant de GR, ara seguirem el GR-3. Aquesta pista ja no la deixarem fins arribar a la casa de pagès El Coll de Vidrà, on trobarem la carretera que agafarem cap a la dreta direcció Vidrà (uns 700 m).

REUNIÓ DIMECRES 17 D'ABRIL A LES 19:30

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

INFORMACIÓ SORTIDA 11 DE NOVEMBRE

PREPARACIÓ CELEBRACIÓ ANIVERSARI MES DE SETEMBRE