INFORMACIÓ SORTIDA 11 DE NOVEMBRE

 INFORMACIÓ EXCURSIÓ 11 DE NOVEMBRE

ITINERARI PER LES FONTS DE SANT ANTONI I EL BAC DEL COVILAR (SANT JOAN DE LES ABADESSES, RIPOLLÈS)


Lloc i hora de trobada

Lloc: Aparcament de les 5 Fonts de Sant Joan de les Abadesses
Hora: 9 hores.

Descripció de l'excursió

És una ruta circular que ens permetrà gaudir de camins vora la població, de poc més de 10 quilòmetres amb un desnivell acumulat positiu de 400 metres, la sortida no és exigent, és pot fer sense parades en 3h ½- 4h.

Iniciarem la ruta seguint el GR-151, creuant els horts urbans de la població i el riu Ter, seguirem la riera d'Arçamala en el seu aiguabarreig amb el Ter, deixarem el GR a l'arribar a la Plana on ens enfilarem per darrere la piscina fins trobar la carretera de les Llances (on es troba uns 400m més amunt la Font del Cucut, que no visitarem), anirem a trobar les cases de la Plana del Molí Petit que seguirem fins el final per endinsar-nos en el bosc de ribera de la riera d'Arçamala ple de freixes, verns, aurons, avellaners, arç blanc... fins a una àrea de descans, el mirador de la riera. Seguirem cap el Molí petit, actualment centre d'educació ambiental, creuarem la riera i ens enfilarem per rere la nova biblioteca, passant per l'Oratori de Sant Jordi i agafant les escales arribem a la Font i Pedró de la Moreneta, just al costat de la carretera de Sentigosa que creuem. Aquest inici l'he fet per estalviar-nos l'asfalt de la població.
Ara anirem seguint els cartells informatius fins arribar a l'ermita de Sant Antoni, en constant pujada. Passarem per Oratoris i fonts al llarg del camí. A l'alçada de Mas Pedrer, després de visitar la seva font, si el temps ho permet podrem gaudir de la vista de la Serra Cavallera i del Pedraforca.


Dalt l'ermita de Sant Antoni (punt més alt de l'excursió) hi ha una àrea de pícnic amb taules i barbacoes, lloc perfecte per esmorzar.


Actualment, la casa 
adossada a l'ermita ha estat reformada i han fet un nou restaurant i pròximament un Hotel.
Voltarem la casa i baixarem cap el Collet de Sant Antoni, punt d'encreuaments de camins, la nostra ruta segueix la pista asfaltada amunt just fins un senyal de camí tallat on seguim el camí que surt a mà esquerra. Però si voleu seguint el PR a 200 metres es troba la Font de Can Boixerol. Desprès s'ha de retornar al collet de Sant Antoni.
El camí transcorre força planer pel mig d'una pineda de pi roig. Arribem fins a una nova cruïlla de camins, nosaltres continuem recte, deixant la pista de la dreta que puja fort. Poc a poc la pineda va deixant pas a la fageda. Ens endinsem en l'ombrívol Bac del Covilar. 


Desprès de la segona pujada el camí ja és tot baixada fins que arribem al Torrent de Clarà que anirem seguint fins al Mas de Can Catà i en un quilòmetre ja arribem a la carretera i a la via verda que uneix Sant Joan amb Sant Pau de Segúries. Passant per el costat d'un edifici blanc on només resten les parets de la façana principal de la guixera del covilar.
Creuarem la carretera i seguirem la via verda direcció Sant Joan per anar a trobar el camí ral i enfilar-nos per el Pont Vell arribant al punt d'inici.

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

PREPARACIÓ CELEBRACIÓ ANIVERSARI MES DE SETEMBRE