REPORTATGE SORTIDA MES DE FEBRER

 REPORTATGE EXCURSIÓ MES DE FEBRER 

En un principi, em disculpo per la tardança en el reportatge, però aquí el teniu.
L'excursió circular s'inicia en el poble de Els Hostalets d'en Bas  municipi de la Vall d'en Bas declarat bé cultural d'interès nacional, amb trets urbanístics remarcables, que conserven l'aspecte rústic original i autòcton d'aquest indret. Una de les imatges més belles i conegudes és el carrer Teixeda. Aixecant la mirada a les muntanyes del davant, criden l'atenció les cingleres de Falgars, presidides per la silueta de l'ermita de Sant Miquel de Falgars o Castelló, primer objectiu del dia d'avui.


Trobada davant de l'església per iniciar el recorregut en un dia fred, sortint del poble per el costat del cementiri i enfilant amunt, sempre seguint les marques grogues d'itinerannia i tenint al davant l'objectiu de Sant Miquel.


De seguida es deixa l'asfalt per continuar per un corriol que s'endinsa al bosc i que s'enfila amunt amb força pendent, però de fàcil pujada, tot i la neu que es troba, gràcies a les ziga-zagues que va fent el camí fins a arribar al Coll del Portell, un tall entre roques, just sota de Sant Miquel.

Creuat el Portell el camí puja al turonet on es troba l'ermita de Sant Miquel que havia estat la capella del castell dels vescomtes de Bas. Actualment està habilitat com a refugi de muntanya, gestionat per el Grup Excursionista i Esportiu Gironí. Bon lloc per recuperar forces i gaudi de les vistes que ofereix la balconada. Des de tota la Vall d'en Bas, més enllà Olot; amb el Pirineu al fons, i els cingles de Puigsacalm a l'esquerra. 


Foto de Grup

Es retorna al camí principal, a l'alçada del Coll del Portell, ara el camí va planejant per la cinglera fins a arribar a Falgars. Tot el camí ben colgat de neu tova fàcil de caminar. Es troba el mas de Pibernat i la seva font.





Així s'arriba a Falgars, passant per un tancat de bestiar, per el camí es passen alguns torrents amb salts d'aigua, però no s'arriben a veure per la neu.


S'arriba cap a les 12 a Falgars, és la meitat de la ruta proposada, es fa tard i havent un camí que baixa directe a Hostalets es decideix tallar l'excursió, abans però es va a veure el Salt de la Coromina.


El camí de baixada és asfaltat i de fàcil traçat, en Josep però decideix trencar per el corriol que baixa dret i més ràpid cap a Hostalets.
En una hora i poc s'arriba a Hostalets, el camí s'acosta al Mas la Clapera, casa de grans dimensions amb planta semi-quadrada. Les façanes presenten uns arcs que envolten la casa i es poden distingir 4 grups diferenciats segons la forma i la mida.
Tant a la planta baixa com al primer pis denoten aquesta exteriorització, que queda rematada per una agulla de grans dimensions. A sobre de cada volta hi ha finestres ovalades. També hi ha una font amb inscripcions i una tàpia que envolta aquest edifici i a una masoveria annexa.



Per no perdre el nou costum, s'acaba dinant al restaurant.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

INFORMACIÓ SORTIDA 11 DE NOVEMBRE

PREPARACIÓ CELEBRACIÓ ANIVERSARI MES DE SETEMBRE