REPORTATGE EXCURSIÓ DEL MES D'ABRIL

 REPORTATGE EXCURSIÓ A LES PLANES D'HOSTOLES


Aquesta sortida des de principi ha estat complicada per poder anar a preparar-la, i l'hem fet sense preparació prèvia. I com hem sigut només 6 que l'hem fet i veient els comentaris en el grup de WhatsApp que s'ha de repetir, la proposarem per fer-la l'any vinent, fora de la temporada alta de visita del parc natural del riu Brugent. 

Tot i així us faig cinc cèntims per què tingueu ganes de gaudir dels Salts d'aigua que es visiten.
La ruta és circular i no arriba als 10 Quilometres. S'inicia en el mateix poble ens enfilem per un carrer al costat de l'església de Sant Cristòfol, i passem per el costat d'una de les moltes "pedres del dimoni", en aquesta hi ha marcada la petja del cavall del dimoni. Segons ens va explicar un veí d'una casa propera.


Deixem la pista i fem drecera pujant tot seguint un rec molt ben construït, amb graons i tot fins a arribar una font.




Seguint per aquest corriol en un no res s'arriba a un forn de calç, i com l'explicació que teníem de la ruta ens deia que aquest era el més dur per la pujada, i com fins el moment no havia hagut per tant ens vam seguint enfilant fins que el camí es va complicant per la presència d'esbarzers, i arribem a la part alta del salt. Fem la "conya" que hem anat el salt del Gallec. Reculem fins el forn de calç i seguim la mateixa riera fins que arribem, ara sense dificultat, al salt del Portuguès.

Gaudint d'aquest espectacular salt en què l'aigua ha anat erosionant la roca i deixant aquesta curiosa vista, aprofitem per esmorzar. Ens fem una foto de grup.


Ara el camí continua per pistes, admirant les vistes del poble de les Planes d'Hostoles, hi ha algun punt una mica perdedor fins a arribar a la font de les Fontiques.




Anem baixant fins anar a trobar la via verda de l'antic carrilet, passant per el Casot en runes, tot just hem de creuar la via verda per agafar el caminet que baixa al Gorg de Sant Margarida, que forma part de l'espai protegit del riu Brugent i que des de fa uns anys fan pagar per accedir-hi (des de els dies de vacances escolars de Setmana Santa fins a Setembre. És un tiquet que dona dret a visitar tots els gorgs en un mateix dia i costa uns 3€ per persona.
El camí passa per indrets amb molt d'encant, ponts, passarel·les i quant s'arriba al Gorg et quedes sense paraules al veure aquesta immensa preciositat a tocar del poble, en mig de fàbriques.



Comencem a desfer el camí i ens trobem a una noia que precisament ens demana si tenim l'entrada per visitar els gorgs. I li comentem que no sabíem de la necessitat de treure entrada i li expliquem d'on venim i que només visitem aquest gorg i ja acabem la sortida. Per sort avui som pocs i fa la vista grossa. 
Accelerem el pas ja que comença a ploure, quan arribem a la via verda, ja queda poc trajecte (tot just 10 minuts).


Espero que a per la propera vegada que es faci us animeu a fer-la.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

INFORMACIÓ SORTIDA 11 DE NOVEMBRE

PREPARACIÓ CELEBRACIÓ ANIVERSARI MES DE SETEMBRE