INFORMACIÓ SORTIDA MES D'OCTUBRE

EXCURSIÓ DEL DIA  16 D'OCTUBRE RUTA DE LES 8 FONTS I DUES FAGEDES

RUTA DE LES VUIT FONTS I DUES FAGEDES

Feta a partir de la Ruta de les Set Fonts i les Tres Fagedes d’en Jordi Freixa Sala.


Sortida i arribada: Plaça de la Generalitat, Sant Pau de Segúries. 

Distància: 12,04 Qmts. Desnivell positiu acumulat: 550 mts. Dificultat: fàcil a moderada.

Recorregut: Sant Pau de Segúries; Font de la Puda; Font Tosca; Font del Mig; Font del Camí; Font Fresca; Fageda de Can Mic; Mirador d'en Gueri; Mirador del Pedraforca (si la visibilitat ho permet); Puig Sacreu; Mirador de les Pedroses; Font dels Avellaners; Font del Com; Fageda del Vedat (vistes); Font de l’Arç; Via Romana (petit tram); Collada del Capsacosta; Fageda de l'Empriu; Cim de l'Empriu; Sant Pau Vell; Sant Pau de Segúries.

Sortim de Sant Pau de Segúries i anem al sud del poble a trobar la carretera. La creuem i seguim un caminet fins trobar una pista i una tanca que haurem de travessar i, sobretot, deixar-la ben tancada.

Passem pel costat de Can Baró seguint el camí fins trobar el torrent on anirem a trobar la Font Puda. Uns pocs metres més amunt d’aquesta font, en el mateix torrent, trobem la Font de la Tosca. Un cop visitades les fonts retornem a l'entrada del torrent per agafar el camí que puja fins a trobar el Rec de can Mic. Cal tenir en compte que en funció del règim de pluges el torrent pot estar ben moll.

Una mica més amunt trobem una pista de desemboscar; la seguirem uns pocs metres tot pujant fins trobar la Font del Mig. Retornarem a la cruïlla i baixarem per la pista per trobar la Font del Camí. Més avall, en el Rec, tenim el camí que ens pujarà a la Font Fresca.

Seguirem pel camí que puja fins trobar el sender PR C-60 que ens porta a la pista forestal que baixa a Sant Pau de Segúries. No baixarem, i seguirem pujant fins arribar al Pla de Can Petit des d’on anirem a Llevant a trobar el mirador d'en Gueri, amb bones vistes de les Valls de Sant Ponç d'Aulina i de la Vall de Bianya.

Retornem al camí i seguim pujant fins arribar al cim de Puig Sacreu, un bon mirador: en dies clars, per Llevant, es veu la Marina, i per la cara nord, el Pirineu. Unes desenes de metres abans d’arribar al Puig Sacreu, en un punt molt concret, si la “méteo” ho permet, es pot albirar el Pedraforca.

La baixada la farem per la cara sud-est tot seguint el camí que ens portarà al mirador de les Pedroses.

Seguirem baixant en direcció a Llevant. Arribem a un tram del camí un pèl perdedor i emboscat que ens baixarà a trobar la Font dels Avellaners, i una mica més avall, la Font del Com, des d’on seguirem un camí que ràpidament ens porta a trobar una pista forestal (Pista de la Trona).

Seguim aquesta pista forestal tot pujant en direcció nord. Passem per un indret anomenat “La fageda del Vedat”, una fageda que veurem molt poc, fins arribar a una torre de la línia elèctrica on trobem, primer, una vella pista que marxa en direcció nord per baixar al poble, que no hem de seguir, i després un camí, ben fressat, que marxa des de la torre baixant per la carena de la muntanya en direcció a Llevant, per anar a trobar la variant de la Via Romana que ens baixa a la Font de l’Arç. Un cop visitada (l’aigua és molt bona), anem a trobar la Via Romana principal que anirem pujant fins arribar a la Collada de Capsacosta.

A la collada deixarem la Via Romana i seguirem pel camí que surt a la esquerra, en lleugera pujada en direcció a Llevant. Una mica més endavant, el camí comença a baixar, fins trobar una pista forestal que ens fa caminar per tota la Fageda de l'Empriu, espectacular segons l’època de l’any, fins arribar al Coll Pregon.

Des del Coll Pregon seguim un camí que en pocs metres ens puja al Cim de l'Empriu, on trobem un pal de la llum. Si la vegetació ho permet, el Cim de l'Empriu és un bon mirador i es pot divisar Sant Antoni de Camprodon, el Puig d’Ou i el Talló per la cara nord.

La baixada la farem per la cara de Ponent, seguint una antiga pista mig esborrada, que ens durà a trobar la casa de l'Hostal de Dalt, ja a la pista asfaltada. Travessant l’antiga carretera d’Olot, arribem a l'església de Sant Pau vell, on continuarem per la pista que voreja el càmping Els Roures i ens retorna al punt de sortida.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

INFORMACIÓ SORTIDA 11 DE NOVEMBRE

PREPARACIÓ CELEBRACIÓ ANIVERSARI MES DE SETEMBRE