INFORMACIÓ SORTIDA MES DE FEBRER

INFORMACIÓ SORTIDA 9 DE FEBRER

 SANT LLORENÇ DEL MUNT



Punt de trobada:
Aparquem al Qm 12,300 (750m) de la Carretera BV-1221 de Terrassa a Talamanca (aparcament vehicles).Coordenades 41º39'28”,1º59'00”

Recorregut (en sentit anti-horari):

Creuem la Riera de les Arenes i passem a l'altra banda del torrent.- Pujada pel dret a la mateixa roca fen ziga-zagues. S'obren les vistes a la vall.

Coll de Prunera(898m).


Morral dels Bens:
Bones panoràmiques. [Nota: "La Foradada del Morral d'en Bens reuneix dues característiques que semblen contradictòries, però que a Sant Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac coincideixen en bastants indrets: - és un bon amagatall: fora de camí, d'accés un xic complicat i, a més, impossible de veure fins que no estàs al davant. Has de conèixer la seva localització per arribar-hi. Si no, pots passar a prop sense saber que està allà. - però, al mateix temps, és una excel·lent guaita sobre una àmplia extensió de terreny." 

Coll dels Ginebrés (942 m.a.):


Morral Gran (977m).
Vistes a La Mola, Montserrat...
Enllaç del corriol amb l'àmplia Carena del Pagès (1018m),

Roca Encavalcada (940m):
Meravella de la naturalesa. Es pot baixar, però no és recomanable. (Canal per baixar (arrels) i accedir per sota la Roca Encavalcada. S'hi pot pujar per dins d'una estreta i llarga xemeneia, i després superar un pas aeri molt compromès. 

Continuem per la Carena del Pagès 


Coll d'Eres o alzinar de la Mata (945m):

Hi ha un monòlit dedicat al poeta Joan Maragall. El 1929 s'hi van trobar restes d'un poblat ibèric i sepultures. 

Montcau (1056m)(opcional):

Al cim hi ha un vèrtex geodèsic, una taula circular amb mapa i rosa dels vents i dos bancs de fusta amb "toldo", acabats d'estrenar 

Coll d'Estenalles (869m).


Ermita Sant Jaume de La Mata - La Mata:
Esplanada d'alzines centenàries

Punta del Castellar (922m) - Mirador  (Opcional):

Coll de la Garganta (893m):
Sortida al Qm 12,300 (750m) de la Carretera BV-1221 de Terrassa a Talamanca (aparcament vehicles).


Fi de la ruta!

Curiositats:

* L'Alzina del Salari (o del Sal·lari) va morir el 1985, però encara és un dels arbres amb més anomenada a Sant Llorenç del Munt perquè el seu nom identifica des de fa més d'un segle el punt d'inici de moltes excursions per la Serra de l'Obac, al revolt del quilòmetre 11,2 de la carretera de Matadepera a Talamanca. A més, anteriorment ja era el punt on els ramats i els traginers podien abandonar el camí ral de Berga per agafar el camí dels Graons de Mura. 

* La Roca Encavalcada, l'equilibri impossible: "La Roca Encavalcada és la curiositat geològica més impressionant de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac.
Hi han moltes altres roques que, sotmeses als efectes perllongats de l'erosió, tenen formes interessants. Però l'encant de la Roca Encavalcada és diferent. Es un pont natural penjat a gran alçada sobre el salvatge sector de les Fogueroses. A més, la seva alçada coincideix amb la del cingle que té davant a la carena del Pagès, fet que ha contribuït a facilitar la seva visió i a convertir-la en un dels símbols destacats de Sant Llorenç del Munt.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

INFORMACIÓ SORTIDA 11 DE NOVEMBRE

PREPARACIÓ CELEBRACIÓ ANIVERSARI MES DE SETEMBRE