INFORMACIÓ SORTIDA MES DE NOVEMBRE

SORTIDA DIA 17 DE NOVEMBRE 

OLOT - BATET - ERMITA ST. ABDÓ I ST. SENÉN -OLOT


Com s'ha canviat la sortida prevista per aquest mes pel mes vinent. Per aquest em planificat una que ja teniem preparada i espero que us agradi.


17/11/18 RUTA OLOT – BATET – ERMITA ST. ABDÓ I ST. SENÉN

Batet és un altiplà basàltic coronat pel volcà Pujalòs. Els corrents de lava que es vessaren dels volcans, van cobrir el relleu i van suavitzar els pendents determinant així la topografia característica de la zona.

Aquesta sortida és la combinació de tres rutes diferents, farem els camins vells de Batet, pujarem a l'ermita de sant Abdó i Sant Senén amb unes espectaculars vistes del Pirineu i de la zona de Santa Pau i els volcans que vam visitar l'últim dia, i per acabar voltarem el volcà Pujalòs. 
Distància: 15 Qm.
Temps aproximat en moviment : 6h.
Dificultat: mitja

Aproximació en cotxe:
La millor és arribar a Olot per la C-17 i pels túnels de Bracons, un cop arribats a Olot agafar la variant (Av. Sant Jordi) passem 5 rotondes, la última trobem la carretera a Sta. Pau, continuem rectes uns 550 metres fins al carrer Josep M. Folch i Torres girem a l’esquerra i a 140 metres trobarem una zona d’aparcament gratuït. (N42,18069º , E2,49378º)

La ruta s’inicia a l'aparcament Ronda les Fonts just darrere l’estació d’autobusos d’Olot: fem un tros de circuit urbà fins a trobar el carrer del Nolasc del Molar.

Seguint les marques grogues agafem un corriol, al final del qual trobem un altre encreuament G183. Anirem cap a la font de la Salut i, en el moment d’arribar a la torrentera, girem a la dreta. Allà el corriol es transforma en uns graons que en pocs metres ens porten fins a la font de la Salut.
Pugem per la part dreta de la font, fent ziga-zagues, fins que arribem a la carretera asfaltada.  Des d'on veiem les grederes del volcà Bisaroques. Girem a l’esquerra i seguim un petit tram fins a arribar a cal Pacient; ara anem per la pista que és sense asfaltar.
El camí va ascendint lentament fins a arribar a una bifurcació: continuem cap a l’esquerra, i al final de la pujada anirem a l’esquerra fins a arribar a una esplanada amb boniques vistes als Pirineus i a Olot. Una vegada haurem creuat el prat, trobarem un pas de bestiar: el camí va vorejant tota la muntanya i durant una llarga estona anirem fent petites pujades i baixades, fins a arribar a les ruïnes de cal Vicari.
Després de creuar la roureda, accedim a la clariana de la font Faja. Continuem recte i entrem al bosc tot fent ziga-zagues.
Seguint la tanca elèctrica, girem a la dreta i anem pujant fins a arribar al davant de la Masó: la voregem i la deixem a la dreta, i continuem pujant per un camí entre murs de pedra, girant a l'esquerra fins a arribar a una pista ampla que seguirem fins al coll de Palomeres des d'on surt el camí que en lleugera pujada ens portarà fins a l'ermita. On tenim espectaculars vistes de Sta. Pau i els volcans com també dels Pirineus.

Tornem a baixar pel mateix camí fins el coll. Ara seguirem recta per un corriol per l'altre vessant voltant el volcà del Pujalòs. I que ens portarà fins a Batet, passant per l'ermita de la Trinitat. Fins a arribar a la carretera on girarem cap a l'esquerra i la seguim  direcció a Olot, gaudint de les panoràmiques dels Pirineus. En el moment que la carretera gira cap a l’esquerra, la deixem girant a la dreta, ignorem l’entrada a la casa i seguim recte, entre els murs de pedra. El camí, ara empedrat, va seguint la baixada, entre murs de pedra seca.
Desemboquem en una pista, on trobem el senyal G23, seguim en direcció a Olot 1h 15’ (nosaltres no arribarem al centre i serà menys estona). De seguida ens unim a una carretera asfaltada, que seguim cap a l’esquerra, i, a l’alçada de la casa, la deixem per continuar recte. Creuem una petita carretera asfaltada i  seguim baixant, per aviat tornar a creuar una altra carretera asfaltada, que seguim deixant les cases a l’esquerra fins que es torna a transformar en un corriol, on es conserva molt bé tant l’empedrat com els murs de pedra seca.
Arribem al costat de la torre del transformador elèctric, on girem a l’esquerra i on comença l’últim tram de baixada en direcció a Olot.

Deixem algunes cases alternativament a la dreta o a  l’esquerra, accedim a una pista formigonada i, al final de la baixada, entrem a Olot pel carrer de Sant Cristòfol, que a l'arribar a l'avinguda Sant Jordi anem a buscar el carrer Josep M Folch i Torres, on està l'aparcament.


REUNIÓ DIMECRES 14 A LES 19:30


Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

INFORMACIÓ SORTIDA 11 DE NOVEMBRE

PREPARACIÓ CELEBRACIÓ ANIVERSARI MES DE SETEMBRE