INFORMACIÓ SORTIDA MES DE JUNY

SORTIDA 16 DE JUNY: VALL DE LLÉMANA



Excursió Vall de Llémena 16/06/18


Consideracions.

Primerament us he de dir que aquesta excursió no és gens fàcil, la dificultat parteix de tenir que pujar i baixar dos “graus” de certa dificultat, son dos corriols amb forta pendent un dels quals, el que farem de pujada el camí està poc definit i amb força vegetació, tot i això, no és necessari encordar-se, però sí anar amb molt de compte.Altre dificultat és arribar al gorg i salt de les Bruixes, l'única forma d'arribar és anant per la riera passant de pedra en pedra amb el perill d'una relliscada. S'ha de dir que si el dia anterior ha plogut, “No és convenient fer aquesta excursió”.

Punt de trobada.

El punt de trobada serà a Sant Martí de Llémena, a l'aparcament que hi ha al costat restaurant (no davant).Coordenades 42º02'13”N,2º38'48”E.

L'hora de trobada podria ser pel voltant de les 9 hores.

Descripció de la ruta.

Sortim de l'aparcament i agafem el “Camí de Sant Roc”, passem per darrera de la rectoria i la casa de colònies, ens enfilem una mica i agafem el camí de la dreta, que ens porta cap a la riera de les Basses, per anar a veure el gorg i salt de les Bruixes.
En arribar a la riera, hem de seguir-la cap amunt passant per damunt de les pedres, cal vigilar a no relliscar.
El salt d'aigua que cau de la cinglera té una caiguda d'uns 30 metres. 
Desfem un tros del camí fins trobar el corriol d'inici del grau de Can Terme, és una pujada d'uns 100 metres amb un desnivell del 33% i bastant brut de vegetació, és una de les dificultats a la que en referia a l'inici de l'explicació. Una vegada arribats dalt del grau, el camí planeja fins arribar a l'ermita de Sant Andreu de la Barroca.
El camí continua pujant suaument, passem per Can Oriol i Can Soteres i arribem a l'ermita i puig de Santa Lena de 561 metres és el punt més elevat de l'excursió, a partir d'aquí el camí va baixant amb trams de forts desnivells. Al final de la baixada del puig, ens trobem un encreuament on podem decidir anar cap a l'ermita i cingleres de Sant Roc o tallar el recorregut i anar cap a Sant Martí de Llémena, si no és vol anar a l'ermita de Sant Roc, l'excursió es retalla 1hora 1/4 aproximadament.
Una vegada visitada l'ermita de Sant Roc o de fer la retallada, arribem a l'inici del grau de l'Escaló, corriol amb una forta baixada de 180 metres i amb un desnivell del 27%, fins trobar el camí que ens porta altre cop a Sant Martí de Llémena.

Dades tècniques:

Excursió total: 13,3Qm – 6hores 30'
Desnivell acumulat+: 587metres.
Desnivell acumulat-: 599metres.
Excursió retallada: 9,4Qm – 5hores 15'.
Grau de dificultat: Difícil.










Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

INFORMACIÓ SORTIDA 11 DE NOVEMBRE

PREPARACIÓ CELEBRACIÓ ANIVERSARI MES DE SETEMBRE