INFORMACIÓ PROPERES SORTIDES

INFORMACIÓ PROPERES SORTIDES

Tenim diversos temes a tratar:

  • l'excursió del dia 18/06/22 Gorgs de La Febró
  • Sortida del cap de setmana del 1-2 i 3 de juliol.
  • Celebració de l'Aniversari de la secció.

EXCURSIÓ DIA 18 DE JUNY 2022 A ELS GORGS DE LA FEBRÓ


Magnífic recorregut circular des de La Febró per anar als 4 ó 5 gorgs que es troben a mig camí de La Febró i Arbolí. Els més coneguts i destacats són el Gorg, el Gorguet i la Gorguina, però hi ha dos o tres més que no són tant coneguts i una mica amagats que valen la pena.

Inici i punt de trobada:
Lloc: Aparcament del poble situat en la mateixa carretera TV-7091 (41.277116, 1.005115)
Hora: 9-9:30 a decidir el dia de la reunió. Duració del trajecte 2 hores llargues.

Descripció de la ruta:
Com qui ha fet la ruta no m'ha passat informació, he copiat la descripció del Wikiloc realitzada per Totnatura.

Sortim de La Febró direcció al Barranc de la Foradada cap el Molí de la Febró. Aviat passem per un petit salt, La Tosca dels Escanals. Més endevant creuem el riu Siurana, continuem pel camí del Mas dels Frares. Força més amunt en una cruïlla agafem el trencall de l'esquerra. Al finalitzar la pista, a la plana de la Mora, agafem el corriol que ens porta al Gorg i al Gorguet. Habitualment tenen aigua, fins i tot a l'estiu, però en situacions de sequera persistent han acabat per assecar-se. Retornem al Gorg per prosseguir el camí cap a la Gorguina, el salt més atractiu dels tres i de tota la zona. Abans però hi ha un trencall, senyalitzat amb fites, que val la pena baixar per seguir el corriol, una mica desdibuixat al final per arribar a un saltant preciós més feréstec i més solitari. Es pot continuar més amunt pel camí de la dreta o grimpant el salt, hi ha un parell de saltants encara més bonics i amagats. Retornem al camí per anar a la Gorguina. És senzillament fantàstic, preciós!


Continuem baixant pel riu dels Gorgs i encara veurem, de lluny, un parell de salts més discrets. Agafem un bonic corriol que voreja la cinglera i passa per sota del Mas de Ribelles. Sortirem a una pista i en el primer trencall a l'esquerra agafem un corriol que ens portarà al riu Siurana. A l'arribar girem a la dreta, seguint la vora del riu. Desprès d'un llarg i bonic tram pel costat del riu Siurana arribem a la pista que havíem fet a l'anada per retornar a La Febró.

Important:
Portar força aigua, barret per el sol i protecció solar, i qui es vulgui refrescar roba de bany. 
Teniu en compte que s'esperen temperatures altes.

SORTIDA MES DE JULIOL 1-2 I 3 A OS DE CIVÍS

Per el mes de juliol, com cada any, tenim previst fer un cim, en guany volíem aprofitar l'activitat de "Llum i Llibertat" d'il·luminar tot els Pirineus, però ha estat impossible apadrinar el cim que volíem fer. Tot i això farem el Salòria i per la nit gaudirem de l'espectacle de l'encesa dels farells des de la comoditat de l'Hotel.





Hi ha la proposta de fer sortida llarga (15 Qm) pujant al Cim amb un desnivell de 1000 metres. I sortida curta (11 Qm) una circular fins el Coll de Conflent pujant per el costat contrari al que fem habitualment amb les raquetes, passant per la borda Gavatxó i baixant per la pista.

L'estada en l'Hotel Os de Civís com sempre. Aquesta vegada és temporada mitja, en el quadre adjunt en verd.


Us recordo la importància de confirmar la vostra assistència el més aviat possible (abans del 15 de juny) dia de la propera reunió, ja que les dues sortides estan molt juntes 15 dies. I si féssim com sempre coincidiria el mateix dia de reunió.

CELEBRACIÓ DE L'ANIVERSARI DE LA SECCIÓ (16-17 i 18 SETEMBRE)

En la última reunió, que érem molt pocs, es va decidir per unanimitat de celebrar-lo a la Vall d'Aran, en l'Hotel Lacreu de Salardú. En breu us passaré la informació de preus. I rutes a realitzar.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

INFORMACIÓ SORTIDA 11 DE NOVEMBRE

PREPARACIÓ CELEBRACIÓ ANIVERSARI MES DE SETEMBRE