EXCURSIÓ MATINAL PER COLLSEROLA

 EXCURSIÓ MATINAL PER COLLSEROLA



Després de quasi un any i mig sense fer una trobada amb el grup comencem amb la "nova" normalitat, la celebració de l'aniversari de l'any passat ho podem considerar com una petita sortida d'emergència, però ara sí que ja es veu la llum al final del túnel.

Ens hem reunit 15 persones a la porta del cementiri d'Horta, des d'allà ens hem enfilat al forat del vent, al passeig de les aigües. Ens hem dirigit cap a Sant Iscle de les feixes en una bifurcació del camí hem aprofitat per esmorzar amb alguna beguda escumosa.



Agafem un corriol que va cap a Can Cerdà, però no hi arribem, ens dirigim altre cop a buscar el passeig de les aigües. En aquest corriol ple de vegetació i troncs caiguts i alguna u altra esllavissada, hauríem de trobar un parell de fonts.

Primer la font de la Tórtora però actualment s'ha perdut, si que es guarden imatges dels anys 70 (1970).
Més endavant trobem la font del Rossinyol, aquesta sí que es troba en una zona humida i rodejada d'una vegetació exuberant. Es una construcció senzilla formada per un frontal de pedra recobert de molsa d'on surt un tub de ferro a l'interior del qual n'hi ha un altre que raja a un toll. Aquesta és la descripció que es feia al 2007 de la font en el recopilatori de totes les fonts. Amb el temps i la manca de manteniment s'ha perdut la vegetació i el frontal de pedra i només en queda el tub.

Font del Rossinyol

Font de la Tórtora als anys 70





















Seguint el corriol en poc temps sortim a la pista que ve de Can Cerdà i ens porta a la zona d'aparcament de casa Juaco i que dona a la carretera de Cerdanyola, es creua una mica més avall. En aquest punt mentre descansem una estona ens trobem que en un ciclista se li trenca el canvi de marxes i en Josep va trobant les peces que han saltat.  En aquest punt el meu pare i jo hem deixat el grup per continuar pel passeig de les aigües i baixar cap Llars Mundet. El motiu és per dificultats que tenim en camins estrets i pendents pronunciats.
Però segueixo l'explicació per on han seguit la resta un cop creuada la carretera han baixat per un corriol fins a arribar a la font de la Marquesa.

És una construcció formada per una paret d'obra de pedra vista que aguanta el marge amb un banc ampli per asseure-s'hi a un costat del qual hi ha el frontal de la font rematat per un arc de volta. Amb un tub metàl·lic d'on brolla aigua abundant a la pica. Situada en un entorn amb bancs i ombra.
Aquí s'aprofita per fer la foto de grup.


Ara ja queda poc per arribar al punt des d'on s'ha sortit a primera hora del matí.

Per començar ha estat un tastet, per agafar ganes per les properes. Esperem que no haguem d'esperar tant. En un principi la propera serà al Setembre, que si a tots us sembla bé la proposta de la Vall de Ribes ho tirem endavant.

Bon estiu a Tothom.




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

INFORMACIÓ SORTIDA 11 DE NOVEMBRE

PREPARACIÓ CELEBRACIÓ ANIVERSARI MES DE SETEMBRE