INFORMACIÓ SORTIDA MES D'ABRIL

SORTIDA 13 D'ABRIL 

SERRA DE BUSA I PRESÓ DEL CAPOLATELL


13/04/19 Presó Capolatell – Serra de Busa (Solsonés)

Punt de trobada: Les Cases de Posada, carretera C-462 (Solsona – Sant Llorenç de Morunys).
Coordenades: 42º06'40”,1º35'58”.

Hora: a determinar en la reunió.

La ruta a peu des del pla de Busa a la presó del Capolatell permet contemplar la natura, gaudir de les vistes i al mateix temps conèixer alguns dels tants episodis curiosos de la història del país. El Capolatell és una mena d'illa de roca, rodejada de penya-segats, situada a l'extrem nord-occidental del pla de Busa, a uns 15 Qm de Solsona. Durant la guerra del Francès va ser utilitzada com a presó, ja que només s'hi podia arribar a través d'una rampa, que col·locaven per fer-hi passar els presoners i que treien quan els deixaven allà. Així, no hi havia manera possible d'escapar-se'n. L'itinerari per arribar al Capolatell impressiona pels paisatges que s'hi contemplen i sobretot per les vistes que s'albiren des dels seus miradors. Des de tots es divisa la vall de Lord, la serra d'Ensija, el Cadí, el Pedraforca, el Port del Comte, els pobles de Sant Llorenç de Morunys i Guixers i el santuari de Lord.

Recorregut:

Sortim del pàrquing per un sender senyalitzat en direcció a la Casa Llobeta, flanquejant a la dreta i guanyant alçada ràpidament sobre el pantà, superem un tram entre grans blocs i arribem a una gran plana on trobem la Casa Llobeta i l'Ermita de St. Iscle.
Seguim el sender senyalitzat que porta a una pista que seguirem, primer a l'esquerra i després a la dreta, i que ens du en pujada suau cap al peu de les parets del Capolatell. Un cop s'acaba la pista seguim per sender cap a les parets i cap al barranc de l'Areny.
Un cop a les baumes, seguim el sender que va resseguint la paret de l'esquerra del barranc en forta pujada fins a creuar el torrent. Un cop aquí el camí guanya pendent i puja per les parets oposades del barranc aprofitant unes vires de la paret.
Un cop a dalt del barranc, anem a buscar una pista que gira a l'esquerra i ens du cap a una gran plana oberta que creuem cap a l'esquerra seguint una pista poc marcada i un corriol que ens duran amb poc desnivell fins al mirador de la Creu del Capolat, amb grans vistes de la serra d'Ensija, el Pedraforca, Port del Compte, Sant Llorenç de Morunys i el seu entorn.
Des d'aquí seguim les indicacions que en 15min ens porten per camí suau fins al pont i la presó del Capolatell. Val la pena arribar fins a l'extrem occidental de la presó per gaudir de unes magnífiques vistes.
La tornada la farem pel mateix camí.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

INFORMACIÓ SORTIDA 11 DE NOVEMBRE

PREPARACIÓ CELEBRACIÓ ANIVERSARI MES DE SETEMBRE