INFORMACIÓ SORTIDA DINAR DE NADAL

INFORMACIÓ SORTIDA DINAR DE NADAL 14/12/19 RIERA DE RAJADELL




14/12/19 RIERA DE RAJADELL 
Punt de trobada: 
Hora de trobada: 8.30h 
Lloc: iniciarem l’excursió des de l'estació de la RENFE. On hi ha 2 aparcaments un a tocar de l'estació abans d'arribar, però que és bastant petit. I un altre passada l'estació, a tocar del pont nou, molt més gran. 
L'estació es troba a la C-1411b en el quilòmetre 26 (Antiga Carretera de Manresa a Abrera, 52). El segon aparcament es troba a 350m (Antiga Carretera de Manresa a Abrera, 66) Coordenades GPS: 41º43’13.37”, 1º49’22.66”. 

Descripció: 
La riera de Rajadell neix al terme municipal de Sant Pere Sallavinera i s'obre pas d'oest a est formant una vall majoritàriament ampla. Discorre pel terme de Manresa fins que desemboca al Cardener, a la zona de can Poc Oli, després d'haver recorregut part dels últims quilòmetres encaixada en una vall estreta, on s'obren cingleres esculpides a la roca i gorgs. Aquest itinerari discorre per una zona de natura rica i interessant; un extens pulmó verd que acull una gran diversitat vegetal i on troben refugi moltes espècies animals. Al llarg del recorregut trobarem construccions de pedra seca: empedrats, parets de marge (algunes amb saltadors), barraques, una tina i un pou de glaç. 

Iniciarem la ruta a l'estació de la RENFE de Manresa, per enfilar-nos al turó de Sta. Caterina que té una vista esplèndida i ens permet gaudir d'una imatge aèria de la ciutat. Ara anem planejant amb algunes baixades fins a trobar can Poc Oli, punt on desemboca la riera de Rajadell. Prenem el camí que marxa a la dreta paral·lel a la riera pel seu marge esquerre, ens trobarem diversos gorgs, a quin més bonic, fins a arribar al barri del Xup. El camí ara es converteix en una carretera rural que la seguim aproximadament un quilòmetre, agafem un camí per sota la línia elèctrica, voltarem uns camps, per un corriol que ens acostarà al barri de Bellavista, creuem la carretera i seguim recte fins a trobar un camí a l'esquerra que ens durà a la carretera C-1411b la seguim a la dreta fins a trobar el pont nou. 

Al finalitzar ens desplaçarem fins al càmping Emili Freixa K3, on ens ajuntarem amb els nostres companys de la secció d'autocaravanes per fer el dinar de Nadal. Hora de trobada per dinar a les 14h. 


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

INFORMACIÓ SORTIDA 11 DE NOVEMBRE

PREPARACIÓ CELEBRACIÓ ANIVERSARI MES DE SETEMBRE