INFORMACIÓ SORTIDA MES DE JULIOL

INFORMACIÓ DE LA PROPERA SORTIDA 5 - 6 I 7 DE JULIOL:

 ESTANYS DE COLOMERS (VALL D'ARAN).




05/06/07-07-19 Excursió Estanys de Colomers

Punt de trovada: Hotel Lacreu (Salardù)  Coordenades: 42º42'23.59”,0º53'50.26”


Agradable excursió per un magnífic entorn d'alta muntanya que remunta la vall de Tredòs fins al circ de Colomers, d'origen glacial es poden observar un llarg seguit d'estanys situats entre cims espadats, comes i altes parets granítiques, tot producte de l'erosió del gel. 
Sortirem de l'hotel La Creu de Salardú amb taxis que ens deixaran a l'inici del camí del refugi de Colomers.

Sortim del cotxe i de seguida agafem camí GR de pujada ben marcat direcció Sud, passem el pla de Planhòles dera Lòssa i creuem el riu d´Aiguamoix on tenim la cruïlla que puja cap a la presa de Colomers. Agafarem el camí de la esquerra i en poc menys de 30' arribarem a l'estany Clòto de Baish, a partir d'aquí, se succeeixen una sèrie de estanys: Clòto de Naut, Llong, Redon, Obago. En arribar aquest llac, trobem la cruïlla on cadascú pot escollir si vol fer la volta llarga o la curta, els que faixin la curta, prendran el camí  de la dreta que passant pels estanys de: Gargolhes, Plan, Garguilhs de Jos i l'estany Mort, els portarà al refugi de l'estany de Colomers on podran dinar i donar-se un bany esperant retrobar-nos amb els companys que han anat a fer la llarga.
El companys que han optat per fer la llarga, continuaran pujant pel sender deixant darrere petits estanys sense nom i s'arribarà a una cruïlla de camins on és tindrà que anar en compte i pendents del GPS per no prendre el camí equivocat, de seguida trobarem el llac de Pòdo, això ens assegura que anem pel bon camí. Continuarem pujant fins arribar al coll de Pòdo i l'estany Gelat, a partir d'aquí, s'inicia la baixada que passant per petits estanys s'arriba a tindre que creuar el torrent i continuant baixant, passant per els estanhets deth Pòrt , es té que tornar a creuar el torrent que uneix dos llacs i passant per l'estany de Cabidomats arribem a la cruïlla de la ruta curta, continuem baixant, arribem a l'estany Mort i en pocs minuts ja som al refugi de Colomers on ens trobarem amb els companys que han fet la ruta curta. Tots plegats continuarem la baixada fins el pàrquing on ens recolliran els taxis que ens portaran fins l'hotel. 
La informació tècnica de la sortida, la trobareu al plànol adjunt.

__________________________________________________________________

Divendres ens trobarem per a sopar a l'Hotel Lacreu de Salardú aquí teniu l'adreça per arribar:

Hotel Lacreu: Carretera de Baqueira, 2, 25598 Salardú, Lleida



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

INFORMACIÓ SORTIDA 11 DE NOVEMBRE

PREPARACIÓ CELEBRACIÓ ANIVERSARI MES DE SETEMBRE