INFORMACIÓ EXCURSIÓ MES DE MAIG

EXCURSIÓ MES DE MAIG 

18/05/19 SERRA DE FALGARS


18/05/19 Catllaràs (Serra de Falgars)

Caminada per l'espai natural protegit de la Serra de Falgars, sortint del Coll de Falgars, on passarem per bonics camins que ens portaran per paratges de gran bellesa, com els prats, els boscos i rocams, acompanyats amb unes singulars vistes cap a les muntanyes properes.
 
Punt de trobada:
Zona d’aparcament (N42º 13’ 32.5” E1º 56’ 51.9”)
Distància aprox: 136 qmts. (sols anada)
Temps aproximat: 1h 40’ Sense trànsit. (sols anada)
Ruta recomanada per arribar:
C-58 i C-16 direcció Berga / Túnel del Cadí.
A la alçada de Guardiola de Berguedà agafeu la sortida cap a:
Ripoll/La Pobla de Lillet/Sant Julià de Cerdanyola i seguir per la carretera B-402.
Just en el qmt.8, a pocs metres de la sortida de una rotonda, trobem un cartell que indica “Santuari de Falgars” en una desviació molt pronunciada a la dreta, cal anar amb precaució.
Des que deixem la B-402, en uns 7,2 qmts. per la carretera de Falgars, arribarem a la zona d’aparcament (N42º 13’ 32.5” E1º 56’ 51.9”) que és just quan s’acaba l’asfalt. Com a referència, veiem un cartell que diu “Mirador Roc de la lluna” a 9km i “Xalet Gaudí” a 7km.
Mentre transitem per la carretera de Falgars trobarem una desviació cap a Sant Julià de Cerdanyola que NO s’ha d’agafar.
L'hora de trobada: 9 hores 00'.
Recorregut:
Iniciem el camí a la collada de Falgars, on hi ha una cruïlla de pistes, seguim un tros de pista Sud, Sud-Est i de seguida agafem a la nostra dreta un camí, marcat com a PR, pugem a la casa de Vallfogona, baixem a creuar el Torrent i enfilem direcció Llevant, creuem un petit collet i arribem a la mina del Teixó, es una de les tantes mines abandonades que fa anys treien carbó per a subministrar l´empresa de ciment Asland. Seguim i en poca estona girem direcció Sud per acabar de pujar a trobar una pista i el Prat Gespador o Xispedor, hi ha una font amb un generós cabal d´aigua. Travessant el prat, deixem la pista per un camí a l’esquerra i continuem pel PR-C 52, ara en direcció a Sant Romà. Poc més enllà trobem la font Assedegosa, passem al peu de la Roca del Cortal. I sortim al bell mig del pla d'Orri.

Un gran penyal al bell mig del Pla d'Orri, ens indica el terme municipal entre la Pobla de Lillet i Castell de l’Areny, partió d’aigües entre el vessant del Llobregat i el del Merdançol. 

Arribats aquí, tenim l'opció de pujar al Pedró per gaudir d'unes bones vistes del Puigllançada i Pedraforca.
A partir del prat d'Orri, tot és baixada fins els cotxes.

Iniciem la baixada arribant al collet Llobató on la pista fa un tancat revolt. Hi passen el PR-C 129 (Olla de Sant Julià) i el GR 4. A partir d’ara ens guiarem pels senyals blancs i vermells del GR. Anem a la dreta, vers Falgars i la Pobla, baixant pel rec del Forat, passem pel Camp de l’Ermità cruïlla de camins amb nombrosos rètols indicadors. Continuem recte seguint el GR en direcció a Falgars i la Pobla. Arribem al Clot de la Fou, bifurcació en Y, indicada. Deixem el PR-C 129 que marxa per l’esquerra i seguim el GR a mà dreta vers Falgars i la Pobla.

Per un llarg tram de pedregosa pista forestal alternada amb camí, anem baixant  a la Collada de Falgars, on tenim els cotxes i final d'aquesta bonica excursió.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

INFORMACIÓ SORTIDA 11 DE NOVEMBRE

PREPARACIÓ CELEBRACIÓ ANIVERSARI MES DE SETEMBRE